SliderSocialUltima ora

Au picat Bacalaureatul după contestații

Contestațiile nu au adus zâmbetul pe buze tuturor candidaților la Bacalaureat. Chiar dacă încă doi elevi au primit nota 10 în Gorj, alți doi au picat examenul maturității după ce au considerat că merită mai mult. Primii provin de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, unitate ce nu a înregistrat inițial nicio notă maximă. Acestora le-a fost mărită nota la matematică și biologie, respectiv la informatică.

Totuși, diferența dintre nota inițială și cea finală în cazul celorlați doi absolvenți este una semnificativă. Unul dintre ei provine de la Liceul Teologic din Târgu Jiu și luase inițial 6,70 la istorie. Ulterior nota i-a fost modificată la 3,45, iar dacă nu ar fi depus contestație cu siguranță acum se pregătea de facultate, întrucât la geografie a obținut 9,90, iar la limba română 6,10.

Celălalt „nefericit” luase inițial nota 6,00, tot la istorie. După recorectarea lucrării rezultatul a fost scăzut cu mai mult de două puncte, la 3,85.

În total au fost depuse aproape 1100 de contestații, dintre care 330 la limba română, 350 la matematică sau istorie și 409 la proba la alegere. Din totalul acestora, doar 63 au rămas cu nota neschimbată.

266 de lucrări au fost scăzute cu mai puțin de un punct și 11 cu mai mult de un punct. Totuși, au existat și contestații care au venit în sprijinul absolvenților de liceu. 644 de lucrări au fost crescute cu mai puțin de un punct, 108 cu mai mult de un punct și doar o singură notă s-a modificat cu mai mult de două puncte.

Și promovabilitatea s-a modificat. Procentul la nivelul județului Gorj este mai mare cu aproximativ 2% după soluționarea contestațiilor. De la 56%, Gorjul se bucură acum de 58,68% promovabilitate.

Ministerul Educației a anunțat că vor fi luate măsuri față de profesorii care au făcut astfel de greșeli și s-ar putea ca pe viitor aceștia să nu mai  aibă dreptul de a corecta o lucrare în cadrul examenelor naționale.

Articole similare

Back to top button