CulturaSliderSocialUltima ora

Eveniment de excepție la Colegiul Național Tudor Vladimirescu

Bicentenarul Tudor Vladimirescu a fost marcat astăzi la Colegiul Național ce poartă numele eroului din Vladimir.  A fost dezvelită placa Iuliu Moisil din cadrul unității de învățământ, de către elevii liceului. Cu această ocazie, Muzeul Colegiului și-a schimbat numele în Muzeul Iuliu Moisil.

Muzeul  a fost fondat în 1990 și cuprinde obiecte ce țin de istoria școlii, dar și vase de ceramică din 1904, primele create de elevii Școlii de ceramică ce a funcționat în actuala clădire. Evenimentul de astăzi face parte dintr-o serie dedicată patronului spiritual al Colegiului din Târgu Jiu.

A fost rostită apoi Proclamația de la Padeș de către un actor al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu.

Un discurs a fost susținut și de către profesorul de istorie din cadrul Colegiului, Claudiu Mărăcine, alături de olimpicul național la istorie Alecsis Roșca.

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop a fost și el invitat la eveniment. Din păcate însă, nu a putut participa, însă a transmis un mesaj celor prezenți la manifestare.

Totuși, a fost prezent Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, Ioan Cristescu. Acesta a ținut să precizeze că revoluția lui Tudor a fost interpretată în funcție de perioadă și de interese ideologice.

Organizatorii evenimentului au fost atât Colegiul Național Tudor Vladimirescu, cât și Academia Română, Muzeul Național al Literaturii Române, și Asociația Excelsior  pentru Excelență în Educație.

La finalul manifestării au fost înmânate diplome celor prezenți.

Articole similare

Back to top button