SliderSocialUltima ora

Copil căzut de la etaj. Ambulanță fără medic

O familie din Rovinari a fost la un pas de tragedie dupa ce copilul lor de nici 3 ani a cazut de la etajul 4 al blocului in care locuiau. Mama sa a fost cea care s-a prezentat la unitatea de primiri urgente a spitalului din oras, iar copilul prezenta multiple traumatisme in urma impactului cu solul.

Medicii au fost cei care au sesizat organele de politie iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipaje. Problema a fost in momentul in care micutul trebuia transportat la o unitate medicala din Craiova, iar ambulanta din Rovinari nu avea medic disponibil. Intr-un final s-a luat legatura cu serviciul de ambulanta Dolj care l-au preluat pe cel mic.

Managerul Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj, Claudiu Constantinescu, spune ca problema lipsei de personal nu este una noua. Desi s-au scos la concurs mai multe posturi de medic, nimeni nu s-a aratat interesat iar in perioada urmatoare un alt cadru se va pensiona.   Cazul copilului din Rovinari nu este singular, pacientii fiind nevoiti de multe ori sa astepte pana cand un medic va fi disponibil.

Si Prefectul judetului Gorj, Corneliu Raducan Morega spune ca va lua atitudine si va efectua verificari la serviciul de ambulanta.

Nu este prima data cand serviciul de ambulanta Gorj este implicat intr-un scandal. In martie un inspector DSP a murit dupa ce autospeciala cu care era transportat la Bucuresti s-a defectat la jumatatea drumului. Managerul de atunci, Constantin Mitroi, si-a pierdut scaunul dupa mai multe controale si nereguli constatate.

Articole similare

Back to top button