SliderSocialUltima ora

Chirurgul Neață, reținut pentru 13 infracțiuni de corupție

Chirurgul Gheorghe Neață a ieșit astăzi încătușat din incinta Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. A ajuns acolo în urma unor percheziții efectuate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice  direct după ce efectuase garda. 24 de ore va rămâne în custodia anchetatorilor.

În biroul chirurgului, dar și acasă, oamenii legii au găsit  peste 71 000 de lei, o parte dintre ei fiind în valută. Banii erau depozitați într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Pe lângă suma constistentă, anchetatorii au confiscat și mai multe sticle de băuturi alcoolice, țigări, cafea și parfumuri.

4 denunțuri au fost formulate împotriva medicului, de unde s-a conturat ideea că Neață nu operează până nu primește sume de bani de la pacient, fără să conteze starea materială a bolnavului. Ulterior, oamenii legii  au descoperit 13 infracțiuni de luare de mită.

Gheorghe Neață are venituri de peste 20 000 de lei. Cu toate acestea, condiționa internarea pacienților de suma de bani primită. De pildă, procurorii evidențiază data de 9 iunie, când medicul a fost chemat prin intermediul telefonului la o urgență. După 15 minute a revenit în cabinet, unde a spus cu voce tare „Dacă e speranță de ceva bănuți, internez! Dacă nu, nu internez”.

Chirurgul nu avea un preț fix, însă dacă primea prea puțini bani era nemulțumit. Din datele procurorilor se pare că la un moment dat medicul număra până la 600 de lei de la un pacient în vârstă.

Totuși, se pare că Gheorghe Neață era conștient de faptele sale și chiar cu „frică de Dumnezeu”. În fiecare zi, chirurgul se ruga cu voce tare în cabinetul său.

Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori …” spunea medicul zilnic.

Se pare că totuși rugăciunea nu i-a fost ascultată. Procurorii au intervenit și l-au dus la sediul Parchetului pentru audieri, însă Neață și-a rezervat dreptul la tăcere. Chirurgul nu se află la primul scandal. Acum aproape 16 ani a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi obligat să plătească 80.000 de lei daune unui pacient, după ce a efectuat o anestezie, în locul specialistului. În urma acesteia pacientul a rămas paralizat.

În ciuda gravităţii faptei, medicul Gheorghe Neaţă a continuat să opereze pentru că nu i-a fost retras dreptul de practică.

Articole similare

Back to top button