ActualitateSliderSocialUltima ora

Speră la rectificarea bugetară

După ce au fost văduviți de alocarea sărăcăcioasă a banilor în primăvara acestui an, edilii din Gorj speră la o rectificare bugetară care să compenseze. Proiectele pe care și le-au propus nu au mai putut fi implementate, cel puțin deocamdată. Totuși, cele aflate deja în execuție trebuie plătite, iar situația Programului Național de Dezvoltare Locală le-a îngreunat și mai mult planurile. Acum, primarii gorjeni speră că în partea a doua a anului vor primi mai mulți bani.

Totuși, la Bengești – Ciocadia, edilul spune că nu are așteptări prea mari, cu toate că orice fonduri sunt binevenite.   Din fericire, constructorii care se află deja pe șantierele din comună au declarat că nu vor opri lucrările, în ciuda situației PNDL, mai ales că deja au achiziționat materialele necesare. Facturile se ridică la nivelul sutelor de mii de lei. Victor Geogia spune că este inadmisibil ca lucrările să fie stopate în mijlocul verii, atunci când se lucrează la foc continuu.

Situația este similară și la Stoina. Laurențiu Anghel spune că așteaptă rectificarea bugetară la fel ca toți ceilalți primari din mediul rural și nu numai. Edilul își dorește continuarea proiectelor propuse sau deja aflate în execuție. Cadastrarea domeniilor publice este unul dintre ele, iar contractele de fezabilitate deja demarate depind și ele de banii din bugetul local.

Și la Târgu Jiu se așteaptă rectificarea pentru demararea unor proiecte. Totuși, aici autoritățile vor fi nevoite să aleagă ce contracte vor încheia. Viceprimarul Bogdan Bejinaru spune că municipiul are promisiuni în privința finanțării cu bani a unui proiect, fie legat de zona Coloana Infinitului, fie reabilitarea Parcului Tudor Vladimirescu.

Până la toamnă ar trebui ca rectificarea bugetară să fie aprobată și unitățile administrativ-teritoriale să primească banii necesari, măcar pentru a-și putea asigura cheltuielile pe anul în curs.

 

Articole similare

Back to top button