ActualitateSliderSocialUltima ora

„Autoritățile să țină cont că populația a plecat afară!”

În contextul în care s-a anunțat la nivel central o alocare a fondurilor în funcție de colectarea dărilor la stat de către fiecare unitate administrativ-teritorială în parte, primarii comunelor cu probleme au început să își facă griji tot mai mari. În unele localități cetățenii sunt restanți de ani de zile la plata datoriilor, iar sumele acumulate sunt de cele mai multe ori din amenzi neplătite.

Săptămâna trecută am prezentat situația comunei Scoarța unde datoriile se ridică la nivelul sutelor de mii de lei. Se pare că aceeași situație este și la Bengești-Ciocadia, iar edilul spune că cele mai mari sume provin din amenzi neplătite. Săptămânal salariații primăriei merg în teren pentru colectarea banilor, însă unii cetățeni refuză să achite sancțiunile primite. Victor Geogia a mers și la parlamentari pentru a găsi o soluție, însă este de părere că demnitarii au nevoie de voturi și nu vor „să se pună rău” cu alegătorii.

Despre declarația Guvernanților privitoare la alocarea fondurilor în funcție de taxe și impozite, Geogia este de părere că autoritățile ar trebui să țină cont de faptul că o bună parte a populației a părăsit țara. Condițiile de muncă din România ar fi factorul principal pentru migrarea gorjenilor, iar Statul  ar trebui să facă ceva din acest punct de vedere.

Edilul din Bengești nu mai așteaptă bani la rectificarea bugetară, întrucât nu ar mai fi „de unde”. Acesta este de părere că dacă nu s-au oferit sumele necesare atunci când s-a întocmit bugetul, rectificarea nu va fi una mai bună.

Articole similare

Back to top button