ActualitateSliderSocialUltima ora

Aproximativ 80 de terenuri infestate cu ambrozie

https://youtu.be/W-OyxjMcPUQ

Este cunoscută ca  fiind o buruiană periculoasă pentru sănătatea omului, provocând alergii şi stări febrile puternice în perioada înfloririi. Conform Ministerului Sănătății, sensibilizarea alergică la polenul de ambrozia se manifestă clinic cel mai frecvent ca rinoconjunctivită și astm, dar pot apărea și simptome cutanate, inclusiv urticarie.

Șocul anafilactic este cea mai severă formă de reacție alergică, cu debut brusc, neașteptat, și tablou clinic deseori dramatic, putând duce la deces prin obstrucția căilor aeriene și colaps vascular ireversibil.

Managementul combaterii acestei buruieni se realizează diferit în funcţie de mediul în care se  găseşte, de obicei pe marginea şoselelor şi în culturi agricole, în care se practică tehnologia no-tillage. Pentru a îndepărta buruiana din jur se intervine asupra solului doar prin semănat, aceasta fiind o mare iubitoare de soluri slab lucrate, nisipoase şi uşor de încălzit.

Poliția Locală Târgu Jiu, continuă campania de informare ”STOP AMBROZIEI ÎN TÂRGU-JIU”, în scopul creșterii gradului de informare și conștientizare a populației cu privire la pericolul pe care îl prezintă această plantă pentru sănătate.

Proprietarii sau deținătorii de terenuri au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

Până acum au fost identificate aproximativ 80 de terenuri infestate cu ambrozie, iar poliția locală a luat legătura cu proprietarii pentru înlăturarea acesteia.

De asemenea, având în vedere legea cu numărul 62/2018 pentru combaterea ambroziei, proprietarii de terenuri care nu se conformează, vor primi sancțiuni. Prima data va fi aplicat avertismentul, însă în cazul neconformării prevederilor vor primi o amendă contravențională. Persoanele fizice pot primi între 750 de lei si 5.000 de eli, iar la  persoanele juridice, amenzile cresc la valori cuprinse între 5.000 de lei si 20.000 de lei .

Articole similare

Back to top button