SliderSocialUltima ora

Salvamont Gorj, reacreditat

Salvatorii montani din Gorj stau fără griji pentru următorii 5 ani. Serviciul a fost reacreditat începând cu această lună, în ciuda zvonurilor apărute acum câteva săptămâni. Salvamont Gorj a fost printre primele servicii acreditate din țară, iar acum salvatorii sunt printre primii reacreditați.

Verificarea capacității operaționale a fost introdusă acum 5 ani, iar în urma controlului s-a constatat că gorjenii îndeplinesc toate condițiile pentru înnoirea acreditării. Directorul Serviciului, Sabin Cornoiu, spune că reacreditarea este o confirmare a muncii depuse și a calității oamenilor și echipamentelor folosite.

Chiar dacă este vară și activitatea nu este la fel de intensă ca iarna, salvatorii nu stau degeaba. Salvamont Gorj derulează în această perioadă o campanie de verificare a traseelor turistice montane. Precipitațiile abundente căzute în ultima perioadă au dus la degradarea acestora pe anumite porțiuni, așadar trebuie refăcute potecile și podețele. Două echipe de intervenție se află în permanență la Rânca și la Târgu Jiu, fiecare fiind dotată cu câte o ambulanță.

Anul trecut, Serviciul Salvamont Gorj a intervenit în peste 350 de cazuri, cu un grad de răspuns de 100%. Altfel spus, nicio situație nu a rămas nesoluționată. Turismul montan a crescut în 2020 mai ales din cauza pandemiei. Oamenii au căutat locuri mai puțin aglomerate pentru a se feri de eventualele pericole privind infecția cu noul coronavirus.

Articole similare

Back to top button