SliderSocialUltima ora

Taxe și amenzi neplătite la Scoarța

Dările la stat: o obligație pe care orice cetățean responsabil trebuie să o îndeplinească. Totuși, există multe cazuri în care oamenii nici măcar nu au de gând să își achite datoriile, iar în comuna Scoarța sumele restante se ridică la nivelul sutelor de mii.

În ciuda eforturilor pe care autoritățile locale le fac an de an, există cetățeni care sfidează inclusiv oamenii legii, refuzând să plătească restanțele de ani de zile. Cea mai mare parte a banilor datorați provin din amenzi, deseori de circulație. Astfel de oameni nu dețin nici măcar venituri declarate, așadar o proprire ar fi imposibilă.

Totuși, anul acesta s-au făcut demersuri și s-a reușit încasarea unor sume mult mai mari decât în anii precedenți. Ion Stamatoiu, edilul comunei spune că au avut loc acțiuni atât cu salariații primăriei cât și cu poliția, pentru a-i determina pe oameni să plătească măcar o parte din datoriile către bugetul local. S-a încercat și munca în folosul comunității ca alternativă, însă nimeni nu s-a arătat interesat.

Sumele restante ar fi binevenite la bugetul local care oricum este unul sărăcăcios. Autoritățile din Scoarța au încercat chiar să șteargă penalitățile, însă succesul nu s-a dovedit a fi unul prea mare. Principala problemă ar fi în cartierul de rromi, unde primăria reuțește să mai adune bani doar dacă oamenii vin la primărie pentru eliberarea unor documente.

Edilul din Scoarța speră să fie găsite soluții, întrucât problema persistă de ani de zile, iar anumite investiții nu pot fi realizate din pricina neachitării dărilor către bugetul local.

Articole similare

Back to top button