SliderSocialUltima ora

Se evaluează pagubele produse de grindină

Cod după cod a emis Administrația Națională de Meteorologie în ultima perioadă.  Gorjul a fost și el inclus în avertizările ANM, iar  în noaptea de 30 iunie și chiar ieri după  amiază grindina a făcut ravagii în mai multe localități din județ. Culturile oamenilor au fost distruse, la fel și mașinile neprotejate de furtuna de proporții.

Cele mai afectetate localități au fost Stănești, Lelești și Turcinești, acolo unde „a bătut piatra” atât noaptea cât și ziua, hectare întregi de culturi fiind puse la pământ.

Direcția Agricolă Județeană evaluează acum pagubele. Se așteaptă acum procesele verbale ale comisiilor locale de constatare a calamităților. Deocamdată nu se știe dacă vor fi despăgubiți gospodarii.

La Stănești, câteva hectare de porumb, soia și mazăre au fost distruse, iar la Turcinești cireșii au rămas fără roade. Și vița de vie a rămas fără struguri după grindina „cât oul” căzută în satul Rugi.

Un tronson din  Drumul Național ce duce la Craiova a fost complet acoperit cu grindină în zona Plopșoru. Ieri după-amiază, gheața de dimensiuni impresionante a readus peisajul de iarnă la mijlocul verii.

Din fericire, cel puțin deocamdată județul Gorj nu se mai află sub nicio avertizare de vreme instabilă și furtuni puternice. Instabilitatea atmosferică s-a mutat în partea de nord și de est a României.

Articole similare

Back to top button