Stamatoiu, îngrijorat de PNDL

După ce s-a anunțat epuizarea fondurilor pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, primarii unor localități au fost cei mai îngrijorați de soarta investițiilor aflate în desfășurare. La nivel înalt s-a dat ca soluție asigurarea restului de bani din bugetul local însă unele primării abia se întrețin, nici vorbă de fonduri pentru finalizarea lucrărilor.

Este și cazul comunei Scorța unde bugetul local este deja văduvit de neplata dărilor la stat de către unii cetățeni. Ion Stamatoiu spune că este dezamăgit de proiectele de la nivelul județului Gorj, în privința investițiilor sale, acesta s-a rezumat doar „la strictul necesar”. În anul 2019 a fost aprobat proiectul privind școala din Budieni, iar atunci, mai spune el, s-a și supărat pe conducerea partidului întrucât alți edili de la alte formațiuni au primit mai multe proiecte.

Stamatoiu nu înțelege cum este posibil ca la două luni de la aprobarea bugetului să fie epuizate fondurile , mai ales că de PNDL depind mai multe domenii printre care și cel sanitar. Din acest punct de vedere, edilul și-ar fi dorit construirea unui dispensar, iar în privința utilităților, canalizarea este cea care ar trebui extinsă de urgență. Deși în comună există circa 75 de km de rețea de apă, localitatea beneficiază doar de 2 km de canalizare.

Edilul declară că dacă PNDL nu va mai putea susține financiar proiectele, constructorul se va retrage, iar lucrările vor fi abandonate. Mai mult, facturile vor trebui plătite, iar bugetul comunei nu poate susține o asemenea cheltuială.

O altă problemă cu care se confruntă comuna Scoarța de ani de zile este legată de neplata datoriilor, însă în acest an au fost făcute demersuri pentru recuperarea banilor de la cetățeni.