PoliticaSliderUltima ora

„România eșuată” – a eșuat

Parlamentul a dezbătut și votat prima moţiune de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu, iniţiată de PSD şi intitulată România EŞUATĂ. Recordul „fantastic” al Guvernului Cîţu. Parlamentarii de Gorj  spun pe de o parte că și-au făcut datoria, pe de altă parte că s-a știut de la început care va fi rezultatul moțiunii.

Mihai Weber este cel care a declarat imediat după rezultatul votului faptul că el consideră că PSD și-a făcut datoria față de popor și a arătat oamenilor care este de fapt situația României. „Dauna” produsă de actualul Executiv ar fi una „foarte greu de reparat”.

Președintele social-democraților gorjeni susține că dacă parlamentarii coaliției ar fi participat la vot situația ar fi fost cu totul alta. Deputatul liberal Gheorghe Pecingină susține că PSD ar fi știut de la început că nu există șanse de reușită, însă „au făcut un exercițiu politic”.

Tot de partea Guvernării, deputatul Radu Miruță spune că social-democrații nu pot să-și doboare decât propriul Executiv. Totodată, Miruță susține că pe cei din opoziție nu pot da lecții de Guvernare întrucât au avut ocazia să arate că pot face ceva, iar acum nu mai au credibilitate.

Moțiunea ar mai fi avut nevoie de încă 33 de voturi pentru a trece. Coaliția a asigurat cvorumul necesar, însă membrii nu au votat, poate și de teama unor trădări.

Articole similare

Back to top button