Octogenar cu alcoolemie la volan

Unii ar crede că înaintarea în vârstă aduce cu ea și înțelepciunea. Se pare că nu este cazul unui cetățean din București, în vârstă de 80 de ani. Acesta a fost surprins conducând pe drumurile din Gorj sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din Motru au fost cei care l-au oprit pe șofer pe drumul comunal din Samarinești. Octogenarul a fost testat cu aparatul etilotest, unde a rezultat o concentrație de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bucureșteanul a fost condus de oamenii legii la spital pentru recultarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La 80 de ani, bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Un alt pericol pe drumurile publice a fost depistat la Țânțăreni. Un minor de numai 17 ani, din Filiași, a fost suprins de oamenii legii în timp ce conducea un moped fără numere de înmatriculare și fără să fie înregistrat în circulație.

Mai mult, în urma verificărilor polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat sau înregistrat în circulație, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.