SliderSocialUltima ora

Nicio medie de 10 la Evaluarea Națională în Gorj!

S-a tras linie astăzi la clasa a VIII-a după luni de zile de școală online. Nicio medie de 10 nu a fost înregistrată în județul Gorj, cel puțin înainte de depunerea contestațiilor. Cea mai mare medie a fost 9,95 și a fost luată de 3 elevi. Unul este  de la Școala Generală Constantin Săvoiu din Târgu Jiu, iar 2 de la Școala Gimnazială Nr.1 din Motru. Toți cei 3 au luat 10 la matematică, dar 9,90 la Limba și Literatura Română.

Alte note de 10 au mai fost luate de mai mulți elevi din Gorj, fie la română, fie la matematică, în total fiind 20 de note maxime. Promovabilitatea la Evaluare  la nivelul județului Gorj a fost de 74,76%, sub media națională care se ridică la 76,80%.

Cea mai mică medie a fost înregistrată la Alimpești. Un elev a obținut 1,25 după ce la matematică nu a scris nimic, iar la Limba română a primit 1,50. Aceeași situație a fost întâlnită și la un elev din Turceni.

După cum a specificat Ministerul Educației anterior, rezultatele la Evaluarea Națională au fost anonimizate, iar majoritatea elevilor le-au consultat online, în baza unui cod primit înainte de examen. Aglomerația de altădată de la avizierele școlilor au rămas doar o amintire a promoțiilor trecute. Anul acesta elevii și părinții nu s-au mai bucurat în fața listelor, ci acasă, din spatele micului ecran.

La nivel național, cea mai mare rată de promovabilitate a fost înregistrată în județul Cluj – 88,6%. Pe locul doi se sitează Brăila, cu 86,4%, iar pe 3 Capitala cu puțin peste 85%. 120 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10.

Contestațiile pot fi depuse în 29 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și miercuri, 30 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.

Articole similare

Back to top button