SliderSocialUltima ora

BAC 2021: Proba profilului

Absolvenții de liceu au susținut astăzi cea de-a doua probă a Examenului Național de Bacalaureat. În funcție de profilul real sau uman, candidații au rezolvat fie subiectele de la matematică, fie pe cele de la istorie.

Cei de la uman au avut la subiectul III de realizat un eseu despre Spaţiul românesc în Evul Mediu, iar la matematică – o funcție.

Elevii au intrat în sala de examen la ora 08:30, iar proba a început la 09:00. Examenul a fost organizat în peste 800 de centre la nivel național. 20 dintre ele sunt în Gorj. La nivelul județului au absentat 133 de abdolvenți din aproape 3000 înscriși, iar până la finalul examenului 9 candidați au fost eliminați pe motiv de fraudă.

La ieșirea din sală, absolvenții au fost de părere că subiectele nu au avut o dificultate prea mare, iar proba nu le-a dat prea mari emoții. Aceștia spun că simularea a fost mai grea decât examenul propriu-zis.

De aceeași părere au fost și elevii unei alte unități de învățământ din Târgu Jiu. Emoțiile au fost lăsate acasă, iar subiectele accesibile le-au dat speranță la o notă cât mai mare. Mai mult, aceștia spun că autoritățile s-au ținut de cuvânt și au adaptat programa la situația pandemică.

Totuși, dificultatea unui examen este relativă, în funcție de pregătirea celor care îl susțin. Unii au spus că a fost greu, recunoscând de altfel că nu s-au pregătit intens.

În zi de sărbătoare și preoții s-au rugat pentru cei care, în timpul slujbei, se aflau în febra subiectelor la BAC.

Anul acesta, ca și anul trecut, probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină nu au mai fost susținute. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu.

Articole similare

Back to top button