PoliticaSliderUltima ora

Miruță, reconfirmat Președinte USR Gorj

Perioadă de foc în politica națională și cea județeană. Dacă în prezent organizațiile de la nivel central se pregătesc de congres, la nivelul filialelor se organizează deja alegerile. USR Gorj s-a întâlnit duminică pentru a alege Biroul Politic Județean, dar și Președintele formațiunii.

Dacă pentru Biroul Județean și-au manifestat intenția peste 30 de persoane, prentru conducerea partidului au fost doar doi candidați. Cel dintâi este deputatul Radu Miruță iar contracandidatul său  a fost președintele filialei Bălești, Florin Papuc.

Diferența dintre cei doi a fost una semnificativă. Radu Miruță a fost reconfirmat în funcție cu 149 de voturi, în timp ce Papuc a primit doar 13.

Miruță spune că echipa care s-a format duminică va duce USR Gorj „acolo unde politicienii învechiți nu își doresc”.

Totodată, șeful organizației spune că la USR nu există vreun drept special al președintelui, iar deciziile se iau în Biroul Politic. Mai mulți oameni care nu au avut până acum implicare in viața politică se află acum în forul decizional al USR Gorj.

USR și Plus au fuzionat, iar în perioada următoare se va alege și președintele formațiunii politice la nivel național. Congresul pentru desemnarea noii conduceri ar urma să aibă loc pe 2 octombrie, la o săptămână după cel al Partidului Național Liberal.

Articole similare

Back to top button