PoliticaSliderUltima ora

Bumbești Pițic are primăriță. PNL și PSD se laudă cu victorii

S-au încheiat alegerile la Bumbești Pițic, după o campanie electorală ce a ținut două săptămâni. În cele 14 zile s-au plimbat prin comună parlamentari, un fost ministru și un fost prim-ministru, dar și actualul premier Florin Cîțu. Ca și cum la Bumbești Pițic se dă ora exactă a Gorjului, demnitarii nu au acordat o prea mare importanță municipiului Târgu Jiu și s-au oprit direct în comuna în care era necesară convingerea cetățenilor că propriul candidat este cel mai bun.

După 14 zile cetățenii au fost cei care au decis cine merită să fie la cârma comunei. Se pare că Irina Cojocaru a fost cea care a câștigat încrederea locuitorilor din Bumbești Pițic, cu un număr de peste 770 de voturi. Liberala a obținut cu mult mai multe voturi decât la scrutinul din septembrie anul trecut când a pierdut la o diferență de 13 buletine. 636 de locuitori au votat-o atunci pe actuala primăriță, dintr-un total de 1300 prezenți la urne.

De această dată au venit la secțiile de votare mai puțini cetățeni decât în septembrie: 1256. Florin Martescu, de la PSD,  a reușit să obțină doar puțin peste 410 voturi, în timp ce ALDE, care nu a avut candidat în 2020, a obținut 27. Leonida Belgher a fost votat de 21 de localnici, iar candidatul PMP  doar 5.

Claudiu Golu, în schimb, și-a triplat voturile de la scrutinul din septembrie. Dacă atunci a reușit să convingă doar 6 cetățeni, de această dată 20 au ales să meargă pe mâna candidatului USR.

Din fericire nu au fost înregistrate evenimente. Pe durata desfășurării alegerilor locale parțiale din comuna Bumbești Pițic  nu au fost semnalate probleme în legătură cu procesul electoral și nici din punct de vedere al asigurării ordinii şi liniştii publice.

Alegeri parțiale au avut loc la nivelul a 36 de localități din 23 de județe. Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Ludovic Orban, au susținut  că partidul lor este cel care a câștigat alegerile locale parțiale desfășurate duminică. Ambii politicieni au revendicat victoria duminică seara, pe paginile de socializare.

Marcel Ciolacu a susținut că social-democrații au câștigat 17 dintre cele 36 de localități.

PSD a câștigat și alegerile parțiale!!! 17 din cele 35 de localitați, 3 orașe din 6, vor avea administrații social-democrate.

Felicitări tuturor candidaților, membrilor și simpatizanților noștri care au făcut posibilă această nouă victorie!

Ludovic Orban a anunțat aseară victoria liberalilor iar astăzi a ținut să precizeze și numărul de voturi, diferența fiind de sub 1000 de buletine. Totuși, ca număr de primării, tot PSD este pe primul loc.

În 22 de localități primăriile erau deținute de PSD. 6 dintre ele sunt acum liberale, printre care și comuna Bumbești-Pițic care a rămas fără edil după ce Micky Nioață a fost condamnat la închisoare cu executare.

Articole similare

Back to top button