SliderSocialUltima ora

BAC 2021: Subiecte neașteptate

Peste 133 000 de absolvenți s-au înscris la Examenul Național de Bacalaureat 2021. Aproape 3000 dintre ei au fost din județul Gorj, însă 93 nu s-au prezentat. Bac-ul nu a fost lipsit de incidente la nivel județean. 4 candidați au fost eliminați pe motiv de fraudă, fiind prinși cu telefonul mobil, deși acest lucru este total interzis.

Cei care au pierdut examenul în această sesiune sunt de la Colegiul Tehnic Henri Coandă, doi de la liceul Bârsești și unul din Novaci. Subiectele au fost surprinzătoare pentru mulți absolvenți de liceu. „Moara cu noroc” a fost subiect și la simularea examenului, iar elevii nu se aștepteau la o asemenea coincidență.

La profilul uman, particularitățile de construcție ale unui personaj dintr-o nuvelă studiată le-a cam dat bătăi de cap celor prezenți în sală, în timp ce absolvenții de la real au scăpat de caracterizarea personajului și au fost nevoiți să scrie doar paricularitățile de construcție ale nuvelei cu pricina.

Elevii se așteptau la alte subiecte, precum „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de răboi”, însă spun că s-au descurcat și cu opera lui Ioan Slavici.

Totuși au existat și absolvenți care nu au fost atât de siguri pe ei și speră că „Moara cu noroc”  … să le poarte noroc. Candiații din promoțiile anterioare nu au avut emoții, iar unii spun că nici dificultatea examenului nu a fost una prea mare.

Marți se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri va avea loc proba la alegere. Rezultatele finale vor fi făcute publice ăn data de 9 iulie. Conform Ministerului Educației, afișarea rezultatealor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

Pentru promovarea examenului de Bacalaureat, absolvenții trebuie să obțină minim nota 5 la fiecare dintre probe iar media să fie cel puțin 6.

Articole similare

Back to top button