ActualitateCulturaSliderSocial

Stradivarius revine la Târgu Jiu

Mult-iubitul turneu al lui Alexandru Tomescu va poposi din nou la Târgu Jiu. Vioara Stradivarius va încânta inimile târgujienilor în august, iar cei care au militat pentru organizarea serii de cultura au fost membrii clubului Rotary si ADER.

Turneul Stradivarius va poposi din nou la Târgu Jiu după ce anul trecut nu a mai fost organizat din pricina pandemiei. În 2019, concertul, desfășurat sub deviza Vive la Musique, s-a bucurat de prezența a peste 1200 de spectatori în Parcul Coloanei fără sfârșit din Târgu Jiu.

Conceput de virtuosul Alexandru Tomescu, turneul excepțional a propus publicului din România o întâlnire între compozitori clasici și contemporani, iar târgujienii îl așteaptă cu nerăbdare să revină în orașul lui Brâncuși.

Evenimentul va avea loc pe 11 august, tot în Parcul Coloanei Infinitului. În baza parteneriatului pe care Alexandru Tomescu îl are cu Clubul Rotary, membrii au decis să reorganizeze spectacolul în această vară.

Spectacolul va avea intrarea gratuită, însă participanții au posibilitatea să doneze pentru un proiect suținut de Asociația pentru Democrație, Educație, Respect. Scopul este acela da a achiziționa cât mai multe ghiozdane pentru elevii care nu au această posibilitate, în special din mediul rural.

Până la sfârșitul verii, toate evenimentele organizate de ADER vor avea ca scop strângerea de fonduri pentru  ghiozdanul copiilor gorjeni. Chiar și după începerea școlii vor fi în continuare strânși bani, mai ales pentru sărbătorile de iarnă.

Alexandru Tomescu este un violonist român, câștigător a numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică. De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări. Drept recunoștință,  i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu.

Articole similare

Back to top button