ActualitateSliderSocial

Orașul vaccinează satul

O nouă campanie de vaccinare, intitulată  ,,Orașul vaccinează satul’’ a debutat astăzi.  Acțiunile de imunizare vizează populația din mediul rural, din 61 de localități din județul Gorj. În acest sens, s-au constituit 6 echipe mobile, formate din personalul vaccinator din mediul urban, acțiunile de imunizare desfășurându-se în baza unei planificări.

Autoritățile se bazează și pe sprijinul primarilor, iar echipele își vor desfășura activitatea în locațiile puse la dispoziție de edili. Scopul campaniei este imuniarea a cât mai multe prsoane în decursul a două luni.

Prefectura județului Gorj a anunțat deja unitățile administrativ-teritoriale cu privire la acest demers.

Direcția de Sănătate Publică speră ca prin această campanie să fie imuniate cât mai multe persoane din mediul rural, acolo fiind cea mai mare problemă. Un procent foarte mic al locuitorilor de la sate s-au vaccinat, din diferite motive. Însă pentru a înlătura imposibilitatea deplasării la un centru, echipele de la oraș vor imuniza populația în special la dispensarul din localitate.

Autoritățile încearcă să prevină astfel apariția unui val 4 care se preconizează în toamna acestui an.

Imunizarea se va face cu doze de vaccin Pfizer sau cu Johnson & Johnson, în funcție de solicitările cetățenilor.

Până în momentul de față, la nivelul județului Gorj, au fost vaccinate 122.089 persoane, dintre care 65.256 persoane vaccinate cu a doua doză.

Articole similare

Back to top button