Fără categoriePoliticaSliderUltima ora

„Cum să avem o Europă verde cu o Românie uscată?”

„Cum să avem o Europă verde cu o Românie uscată?”. Este întrebarea pe care și-o adresează fostul ministru al agriculturii, Petre Daea, prezent astăzi în județul Gorj. Contextul este cel în care pe de o parte au fost sistate lucrările la sistemele de irigații începute în mandatul său, pe de altă parte finanțarea europeană a fost eliminate din PNRR.

Daea se declară dezamăgit profund de măsurile dispuse de cei care dețin portofoliul de la agricultură în prezent. Acesta spune că de fapt guvernanții nici măcar nu au vrut să susțină finanțarea irigațiilor din PNRR. Ca argument, fostul ministru se folosește de oprirea programelor începute de guvernarea social-democrată în domeniul sistemelor de irigații.

Petre Daea susține că explicațiile guvernanților în sensul că finanțarea nu a fost dorită de Comisia Europeană sunt inacceptabile, cu atât mai mult cu cât România este reprezentată atât în Consiliul Europei cât și în Parlamentul European, așadar prezența țării în structurile de decizie ale Uniunii nu ar fi trebuit să ducă la o astfel de „respingere”. Mai mult, alte state member ar fi reușit finanțarea sistemelor de irigații.

Petre Daea a fost ministru al agriculturii în perioada 2017-2019, dar și anterior, în anul 2004 în Guvernul Adrian Năstase. O serie de programe precum „Tomata” sau „Lâna” au fost înlăturate de guvernarea liberal din varii motive.

Articole similare

Back to top button