ActualitateSliderSocial

Carmangerie închisă 30 de zile

Pentru unii operatori economici se pare că profitul este prioritar în fața sănătății consumatorilor. Mai multe societăți au fost amendate de inspectorii DSVSA Gorj în principal din cauza igienei spațiilor care lasă de dorit. Sătptămâna trecută autoritățile au efectuat peste 100 de controale, din care 3 s-au lăsat cu amenzi usturătoare iar o carmangerie a fost închisă pentru 30 de zile.

Unitatea care a primit ordinanță de suspendare a activității avea mai probleme în ceea ce privește curățenia. Plafonul acesteia avea infiltrații și chiar exfolieri, iar pavimentul era puternic degradat. Și sistemul de iluminat era neconform, fiind neprotejat împotriva împrăștierii cioburilor. Carmangeria are la dispoziție o lună de zile să se pună la punct, iar dacă totul va fi în regulă inspcetorii ar putea ridica restricția.

O amendă usturătoare, în valoare de 10 000 de lei a fost aplicată la un laborator de cofetărie-patiserie. Tot curățenia a fost principala problemă identificată de inspectorii DSVSA. Laboratorul avea aceleași probleme ca și carmangeria în ceea ce privește plafonul, însă în plus, aparatura frigorifică era plină cu depuneri de gheață și impurități. Mai mult, glafurile ferestrelor prezentau depuneri de impurități minerale și praf.

Aceeași sumă a primit-o și un magazin de legume și fructe care, pe lângă curățenia deficitară avea probleme și cu depozitarea produselor alimentare. Se pare că produsele neconforme erau depozitate în același spațiu frigorific cu cele destinate comercializării, așadar magazinul trebuie să plătească 10 000 de lei amendă.

O sancțiune ceva mai mică a primit un alt aprozar. Acesta comercializa legumele și fructele într-un spațiu neînregistrat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor. Valoarea amenzii se ridică la 1200 de lei.

Unitățile sancționate sunt din Bâteni și din Târgu Jiu, iar controalele inspectorilor DSVSA vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare și a răspândirii pestei porcine africane.

Articole similare

Back to top button