SliderSocialUltima ora

Pandemia trece încet-încet

România a efectuat în ultimele 24 de ore  un număr de 17 600 de teste, iar dintre acestea doar 41 au avut rezultat pozitiv. Rata de pozitivare se pare că în continuare se menține  scăzută, astăzi ajungând la 0,23%.

Numărul deceselor Covid-19 a scăzut și el drastic, astăzi fiind raportați doar 4 români care au pierdut lupta cu boala.

Și la Terapie Intensivă observăm o scădere a numărului de internări. Sub 200 de forme severe au fost raportate. Mai exact, 151 pacienți se află în stare gravă la ATI.

Până în prezent pe teritoriul României, aproape 1,1 milioane de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate.

La nivelul județului Gorj, astăzi nu a mai fost raportat niciun caz de infectare cu noul coronavirus. Din fericire nu a fost înregistrat nici decese din cauza Covid-19 nu au mai fost raportate și doar un pacient se mai află la Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, 9.209 persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.  8.756 de gorjeni s-au vindecat, iar 451 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 0,01 la mie, fiind aproape cea mai mica rată de infectare.  Se pare că Hunedoara este primul județ care nu a mai înregistrat nicio îmbolnăvire în ultimele 14 zile.

Media națională a coeficientului de infectare se ridică la 0,07 la mie.  La polul opus, cea mai mare rată de infectare este la nivelul județului Alba – 0,13 cazuri raportate la 1000 de locuitori.

Doar 5 gorjeni au fost confirmați pozitivi în ultimele 14 zile. Unul dintre ei este din municipiul Târgu Jiu, iar restul din Stănești, Văgiulești, Telești și Turburea.

Articole similare

Back to top button