SliderSocialUltima ora

Centrele de vaccinare își modifică programul

De săptămâna viitoare centrele de vaccinare de la nivelul județului Gorj își modifică programul și chiar se retrag anumite fluxuri de vaccin. Totul vine în urma scăderi numărului de persoane imunizate zilnic. Românii consideră probabil că dacă numărul cazurilor pozitive a scăzut drastic, nu mai este nevoie de vaccinare. Totuși, ținta imunizării în masă nu a fost atinsă încă și este posibil să ne confruntăm cu valul 4 al pandemiei, undeva în toamnă sau chiar în iarnă.

Cel care este aproape sigur de apariția unui nou val este chiar coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Din acest motiv, centrele nu se vor închide, pentru a păstra atât resursa umană cât și pentru  a asigura redeschiderea rapidă în cazul valului 4, unde varianta indiană a virusului Sars-Cov-2 ar putea fi dominantă.

La nivelul județului Gorj, 14 centre vor suferi modificări, fie că vorbim despre programul de lucru fie de retragerea unor fluxuri. Astfel, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se va reduce programul în weekend, până la ora 14. De asemenea se va retrage și un flux de Pfizer. La Școala nr. 12 va rămâne același orar de funcționare, și doar serul Johnson&Johnson, iar acolo va fi disponibilă și o echipă mobilă.

La Stadion și la Școala Gimnazială Poiana nu vor interveni modificări, însă un Flux de Pfizer se va retrage din Rovinari și Novaci, iar unul de Astrazeneca din Stoina, Tismana și Bumbești-Jiu.

La Turceni, Bălești, Bâlteni, Motru și Târgu Cărbunești în weekend centrele se vor închide la ora 14.00, la fel ca și în alte puncte din Novaci, Rovinari, Stoina și Tismana.

Modificarea va opera începând cu 21 iunie, cu posibile schimbări ulterioare în funcție din situația epidemiologică atât la nivel județean cât și național.

Articole similare

Back to top button