CulturaSliderUltima ora

A fost dezvelit bustul lui Mihai Eminescu

Târgu Jiul a avut astăzi parte de un eveniment cultural de excepție. Mai exact, inaugurea bustului marelui poet român, Mihai Eminescu, care a fost amplasat în centrul municipiului Târgu Jiu, în spatele catedralei „Sfinții Voievozi”. Dezvelirea operei a adunat zeci de spectatori care s-au bucurat de momente emoționante, precum recitarea de poezii și interpretarea unor cântece de către elevi ai liceelor de renume din oraș, dar și câteva cuvinte rostite de către autorități.

Deschiderea evenimentului a fost realizată de către Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

După ascultarea imnului național al României și imnul municipiului Târgu Jiu, Iani Gârbaciu a ținut să menționeze faptul că opera trebuia să fie amplasată cu cel puțin 5 ani în urmă. Totodată,  au fost aduse mulțumiri către Viorel David cel care a achiziționat opera de la regretatul artist Paul Popescu și a făcut posibilă amplasarea acesteia în Târgu Jiu.

În cele din urmă au urmat și câteva cuvinte emoționante spuse de cel care a făcut achiziția, Viorel David.

De asemenea, evenimentul a continuat cu un discurs susținut de către edilul municipiului Târgu Jiu, care a vorbit despre nedreptatea făcută artistului Paul Popescu și corectată de către David. În altă ordine de idei, primarul a rămas plăcut surprins de faptul că printre spectatori s-au numărat și foarte mulți tineri.

Într-un final, după dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu, participanții la eveniment au avut parte și de o serie de momente emoționante, care au constat în cântece și poezii scrise de marele poet.

Articole similare

Back to top button