Atletismul în plină dezvoltare

Atletismul pare să ţină în continuare capul de afiş în sportul gorjean, cel puţin atunci când vorbim despre rezultatele înregistrate de-a lungul anilor de alergătorii de la CS Pandurii Tg-Jiu. „Primii pași în atletism” este un proiect care s-a nascut din pasiunea pentru sport, pentru formarea copiilor și pentru promovarea unei vieti sanatoase prin miscare.

În weekendul trecut s-a organizat  si prima preselecție în rândul copiilor din  Judetul Gorj, iar prima comuna  a fost Drăguțești. Astazi a fost in prin plan si comuna Danesti, urmand comunele Budieni – miercuri si joi Bălești.

Ion Bură, antrenor emerit al CS Pandurii  spune că va continua să pregătească generaţia actuală de sportivi.

Atletismul este unul dintre cele mai îndrăgite sporturi din lume. „Săritura în lungime”, „maratonul”, „ștafeta” sau „alergarea” sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute probe la atletism. Printre gorjenii cu care ne mândrim și care au făcut performanță în atletism îi amintim pe Andreea Vlădulescu, Adrian Garcea și Adela Bălțoi. Toți au ales si o alta cariera pe langa ceea de atletism.

Antrenorul emerit al clubului Pandurii Târgu Jiu, Ion Bură, va continua să facă parte din conducerea Federaţiei de Atletism după ce a obținut un nou mandat în Consiliul Federal.

În schimb fosta atletă de la Pandurii, şi fostă campioană olimpică la maraton, Constantina Diţă, a pierdut alegerile pentru funcţia de preşedinte al federaţiei.