ActualitateSliderSocial

Termocentralele CEO ajung pe mâna străinilor?!

Ce se va întâmpla cu termocentralele din Complexul Energetic Oltenia? Vor ajunge pe mâna investitorilor străini? Aceste două întrebări i-au făcut pe Mihai Weber, deputatul PSD de Gorj, dar și pe Cristinel Rujan, senatorul PSD să aibă reacții dure împotriva ministrului Energiei.

Declarațiile parlamentarilor de Gorj au venit asupra ministrului Energiei, Virgil Popescu, după ce acesta a declarat într-un interviu dat presei centrale despre interesul unor companii străine pentru termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Weber nu vede cu ochi buni această initiativă, cu atât mai mult să fie pusă în aplicare, considerând că toate deciziile pe care le ia acest Guvern, mai ales ministrul Energiei, sunt total greșite.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că la nivelul ministerului au ajuns notificări privind dorința unor companii străine care vor să investească în termocentralele din CEO și CEH. ,,Ne-au notificat şi pe noi, şi pe lichidatorul judiciar. Sunt două companii mari, potente, care doresc să investească în termocentrala de la Mintia. Este o companie din Israel şi o companie din Coreea de Sud. (…) La fel, la Complexul Energetic Oltenia avem interes din partea unor companii străine să vină să tehnologizeze şi să pună gaz în locul cărbunelui. Deci este un interes destul de mare vizavi de aceste locaţii strategice.”

Mihai Weber, deputatul PSD Gorj, spune că în urma declarațiilor făcute de Virgil Popescu, nu deduce altceva decât faptul că statul nu mai vrea să retehnologizeze centralele CEH și CEO, ci vrea să le vândă unor companii străine.

Și Cristinel Rujan, senatorul PSD Gorj, susține că guvernanților le este mult mai ușor să vândă acești colosi industriali, decât să găsească o modalitate pentru ”a-i ține în viață.”

Acesta mai adaugă și faptul că guvernanții fie sunt incompetenti, fie sunt blocați în mai multe interese care vizează și vânzarea CEO.

În cadrul Complexului Energetic Oltenia funcționează patru termocentrale fiind vorba despre Turceni, Rovinari, Ișalnița și Craiova.

Articole similare

Back to top button