SliderSport

Euro 2020, prin ochii gorjenilor!

EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus. Campionatul European de fotbal debutează in această seara pe Stadio Olimpico din Roma, unde Turcia începe în forță grupa A cu un meci pe viață și pe moarte împotriva Italiei.

La mai bine de un an de când stadioanele au fost interzise spectatorilor, am stat de vorbă cu suporteri înflăcărați pentru a afla reactia lor legata de cel mai important eveniment fotbalistic al anului: ce părere au despre meciurile campionatului european si care este echipa lor favorită.

EURO 2020 ar trebui să fie o bucurie pentru proprietarii de restaurante, hoteluri, baruri și alți prestatori de servicii după perioada de ”secetă” a pandemiei. Suporterii sunt asteptati pe terase unde pot savura o bere rece si pot privi meciurile pe ecranele de mari dimensiuni.

Bucureştiul este unul dintre oraşele unde vor avea loc meciurile de la EURO 2020. Capitala României va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Pana cand Romania va juca la urmatoarele campionate mondiale, ii lasa pe suporterii nostri sa spuna ultimile cuvinte  despre acest eveniment de amploare.

Cel puțin 9 milioane de euro reprezintă suma pe care Federația Română de Fotbal o pierde din cauza ratării calificării. România se va alege, la final, doar cu un bonus din partea UEFA. În plus, țara noastră a pierdut foarte mulți bani și din alte surse tot din cauza ratării prezenței la acest turneu final. UEFA a anunțat suma de 371 milioane de euro, bani care vor fi distribuiți echipelor participante la EURO 2020 , cu 20% mai mult decât la ediţia precedentă.

 

Articole similare

Back to top button