ActualitateSliderSocial

Acuzat de viol de..fosta prietenă

Anual, în România se raportează aproape o mie de violuri. Cele mai multe rămân însă neștiute, pentru că agresorii exercită, dincolo de violul fizic, propriu-zis, un viol ulterior prelungit de natură psihică asupra victimelor. În numeroase cazuri, agresorul își repetă fapta, atât sub imperiul forței cât și al șantajului. Partea cea mai gravă în acest fenomen este că, în România, nu doar opinia publică pleacă de la premisa că victima „și-a cerut-o”, ci chiar și instituțiile statului.

O astfel de faptă a avut loc și în județul Gorj, iar cel acuzat de viol este fostul iubit al tinerei.

Așadar, un tânăr de 24 de ani,din comuna Licurici, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii gorjeni după ce o tânără de 19 ani, fosta prietenă a celui acuzat, a anunțat Poliția cu privire la faptul că a fost constrânsă să întrețină raporturi sexuale de către fostul său prieten, de 24 de ani, care s-a manifestat violent faţă de aceasta, în timp ce se aflau în imobilul în care cei doi locuiau împreună pe raza municipiului Târgu Jiu.

O altă reținere a avut loc tot în cursul zilei de ieri, când, un bărbat de 34 de ani, din comuna Isverna, județul Mehedinți, a încălcat ordinul de protectie emis de autoritati și a intrat peste concubine sa.

Cea care a anuntat Poliția a fost chiar femeia care, speriată, a spus că bărbatul ar fi pătruns în locuința acesteia fara drept.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri corespunzătoare.

În România, autoritățile constată o creștere a numărului femeilor bătute, violate sau asupra cărora se exercită presiuni psihice în propriile lor case. Este vorba, însă, mai degrabă de o creștere a numărului celor care fac plângeri, care-și conștientizează situația și vor să scape, fiindcă numărul real al femeilor bătute periodic este mult mai mare.

Articole similare

Back to top button