ActualitateSliderSport

Prima victorie pentru mineri! Liberalii s-au abținut de la vot!

Prima victorie pentru angajații CEO a avut loc ieri, când, proiectul de lege pentru pensionarea minerilor si energeticienilor din productie care au lucrat in conditii grele a trecut în comisia raportoare și urmează sa intre in plenul de admiteri.

Este prima victorie a minerilor și a energeticienilor care se luptă de atâta timp pentru ca vârsta de pensionare să le fie redusă. În această ”bătălie” au fost implicate și forțele politice.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica spune că trăiește o bucurie imensă și ziua de ieri a fost o zi importantă atât pentru mineri și energeticieni cât și pentru cei care i-au susținut. Pentru aceștia este o primă bătălie castigată, foarte importantă și asta pentru că a trecut în Comisia Raportare, acest lucru reprezentând o victorie de etapă pentru aceștia.

Cu toate că bucuria nemărginită l-a cuprins pe acesta, și dezamăgirea și-a făcut simțită prezența în sufletul minerilor și energeticienilor pentru că, spune Bunoaica, nu a existat susținere din partea parlamentarilor care fac parte din Partidul Național Liberal având în vedere că în momentul în care s-a hotărât votarea proiectului, parlamentarii liberali s-au abținut. Bunoaica spune că pentru aceștia, abținerea de la vot a parlamentarilor liberali înseamnă că nu au susținut proiectul pentru care s-au zbătut atâta timp.

Gheorghe Pecingină, deputat PNL, susține că atâta timp cât a trecut acest proiect în Comisia Raportoare, nu înțelege de ce sindicaliștii sunt nemulțumiți. Acesta a mai adăugat că parlamentarii liberali s-au abținut de la a vota acest proiect de lege tocmai pentru că există riscul major ca CEO să intre în faliment dacă această lege va fi implementată și tocmai de aceea nu își dorește ca acest obiectiv să se materializeze.

Cei din opoziție, în frunte cu Radu Miruță, deputatul USR Gorj, consideră avizul pozitiv dat, marți, în Comisia de Muncă, pe proiectul de lege de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, o victorie de etapă, votul decisiv urmând să fie dat în plenul Camerei Deputaților.

Acesta mai spune că a crezut de la bun început în acest proiect și speră ca acest obiectiv sa ajunga la vot in Plenul Camerei Deputatilor pana la finalul acestei sesiuni parlamentare astfel incat oamenii sa beneficieze cat mai repede de aceasta prevedere.

Și parlamentarii PSD Gorj au transmis că au respectat promisiunea făcută minierilor și energeticienilor, privind reducerea vârstei de pensionare. Astfel, prin voturile parlamentarilor PSD din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților, comisie raportoare, s-au adoptat mai multe amendamente  care rezolvă problemele angajaților CEO, care protestează și acum în Piața Prefecturii.

Legea privind pensionarea anticipată a angajaților din CEO va intra în vigoare după votul din plenul Camerei Deputaților.

 

Articole similare

Back to top button