ActualitateSliderSocial

Parcări haotice în Târgu Jiu! Au luat-o pe interzis

Târgu Jiul se confruntă de mult timp cu lipsa locurilor de parcare.

Este o problemă reală și constantă care le dă bătăi de cap locuitorilor municipiului Târgu Jiu, dar și polițiștilor locali care intervin de fiecare dată, le pun amenzi în geam acestora, însă degeaba.

Există șoferi, și nu sunt puțini aceia care nu au bun simț și își lasă mașinile parcate pe oriunde apucă fără a se gândi că blochează ieșirea, implicit intrarea în parcare.

Asta s-a întâmplat și astăzi, când, în jurul orelor 12:00, oră la care toată lumea pleacă în stânga și dreapta cu treabă, în parcarea de la Statuia lui Magheru, un mehedințean cu tupeu, și-a lăsat mașina exact la intrare în parcare, blocând accesul mașinilor.

Ce-i drept, acesta s-a luat după un gorjean care nu a observat că nu mai era trasat semnul pentru parcare și și-a lăsat mașina exact lângă altele poziționate corespunzător.

Nervi, înjurături și agitație, asta au creat aceste două mașini parcate ilegal în cartierul din centrul orașului. Șoferii erau disperați și nu înțelegeau cum pot unii participanți la trafic să parcheze așa. Au fost nevoiți să se întoarcă din drum și să găsească un alt loc prin care să poată ieși.

Când au ajuns la ieșirea ”oficială”, să-i spunem așa, din parcare…SURPRIZĂ! O altă mașină blocase intrarea și acolo.

Poliția Locală era deja la fața locului și aplica amenzi și singura soluție ca mașinile să poată ieși din parcare a fost aceea ca acestea să meargă pe interzis, în partea dreaptă, unde s-au lovit de alte obstrucționări ale circulației și asta din cauza săpăturilor realizate pe Calea Eroilor care…cine știe cât vor mai dura și acestea…căci, nu pare că s-au schimbat prea multe în ultimul timp, nici măcar o pietricică nu pare a mai fi mutată de când au început mărețele lucrări.

Revenim, așadar, în parcarea de la Statuia lui Magheru, unde Poliția a intervenit și le-a pus amenzi în geam mehedințeanului și gorjeanului.

După câteva minute în care Poliția a plecat de lângă aceste mașini, mehedințeanul s-a urcat nonșalant în mașină și a plecat.

Plecarea lui a fost o gură de aer pentru șoferi pentru că acum aveau pe unde să treacă….cu greu ce-i drept, dar reușeau.

Nu a durat mult până când, un tip, cu o autoutilitară, a venit și a parcat mașina în locul celui cu numărul de Mehedinți.

”Blondu”, cum se intitula acesta (căci așa avea trecut pe geam), a avut treabă pe la Tribunal și a parcat și el nu pentru mult timp… vreo 30 de minute … mașina în loc nepermis.

Lista poate continua cu astfel de parcări eșuate care creează nervi în rândul  șoferilor.

Au existat momente în care chiar Poliția Locală Târgu Jiu a făcut publice mai multe fotografii în care apar mașini parcate într-un mod haotic pe străzile din oraș. Imaginile au fost publicate pe pagina de Facebook a poliției locale, iar oamenii legii au vrut să tragă un semnal de alarmă, după ce, la rândul lor, au primit sesizări din partea cetățenilor.

Articole similare

Back to top button