S-au încins motoarele la Rânca!

S-au încins motoarele la Rânca în acest weekend. Pasionații de adrenalină și-au dat întâlnire pe cea mai înaltă șosea din țară și au putut participa la Transalpina Challenge 2021, mai exact la etapa a III-a din Campionatul National de Viteza in Coasta.

Pe celebra Transalpina, tronsonul cuprins între stațiunea Rânca și Novaci, nu mai puțin de 83 de participanți s-au întrecut pentru a reuși să obțină cel mai bun timp.

Concurentii care s-au regasit pe lista de inscrieri de la Transalpina Challenge 2021 au avut de parcurs putin peste 5 km, mai exact 5025 m.

Pe lista îi regasim si la aceasta etapa pe Mihai Leu (Ferrari 548 Challenge Evo), Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), Alexandru Pitigoi (Porsche 911 GT3 Cup), Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO), Emil Ghinea (Norma M20F).

Sâmbătă, Alex Mirea, unul dintre cei mai puternici participanți a revenit în cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta si a obtinut cel mai bun timp in antrenamentele de la Ranca.

La bordul unui model Radical SR8, Alex Mirea a reusit sa obtina cel mai bun din mansele de antrenamente cronometrate din cadrul Transalpina Challenge 2021, etapa a III-a din Campionatul National de Viteza in Coasta 2021.

Daca in dimineata zilei de sambata s-au desfasurat primele trei manse de recunoasteri, dupa-amiaza au fost programate cele doua manse de antrenament cronometrat in care Alex Mirea reuseste sa obtina un timp de 02:37,312 sec. pe cea de-a doua mansa. Acesta nu a fost cel mai bun timp al zilei, Silviu Dumitrescu reuseste in ultima mansa de recunoasteri un timp de 02:36,906 sec. la bordul unei Ossela PA 2000 EVO, timp care il pozitioneaza in postura de favorit.

52 de piloti vor lua startul in cadrul etapei din Campionatului National de Viteza in Coasta, iar pe lista pentru CNVC2 se regasesc 31 de concurenti, aceasta etapa contand ca si etapa a IV-a din liga secunda.

Duminică, cu doua manse de recunoasteri programate pentru această zi, Silviu Dumitrescu reuseste sa obtina cel mai bun timp al zilei de Duminica la Transalpina Challenge 2021 din cadrul manselor de recunoasteri.

In prima mansa de recunoasteri a zilei secunde, Silviu reuseste sa parcurga cei 5 km in 2:41,006 secunde cu a sa Ossela PA 2000 EVO, acesta fiind urmat de Octavian Ciovica care este mai lent cu doar +0:00,219 secunde fata de Silviu. Mihai Leu termina prima urcare cu al treilea timp, obtinand un 2:51,191 sec., acesta fiind mai lent cu 10 secunde fata de liderul din recunoasteri.

Într-un final, Alex Mirea a obținut prima sa victorie din carieră la open în Campionatul Național de Viteză în Coastă, clasându-se pe primul loc după cele două manșe de concurs ale Transalpina Challenge. Etapa a schimbat și liderii la cele două categorii de concurs.

Alex Mirea s-a înscris la etapa de pe Transalpina cu același model SR8 cu care a obținut recordul de circuit pe Transilvania Motor Ring.

Dacă în manșele de recunoașteri, Silviu Dumitrescu a stabilit punctul de referință, Alex Mirea a preluat conducerea cursei în antrenamentele cronometrate, iar pe ultima urcare a zilei a fost cronometrat cu 2:37,312, la peste 2,5 secunde față de Octavian Ciovică.

Dumitrescu a început bine și duminică, însă în prima manșă de concurs s-a impus din nou Mirea, care și-a creat un avantaj important, de 1,858 secunde. Învingător în a doua manșă, când a stabilit timpul etapei, 2:35,447, pentru care a primit premiul de King of the Hill, Dumitrescu nu a putut recupera, iar Mirea a obținut prima victorie din carieră la open.

Podiumul etapei din Gorj a fost completat de Octavian Ciovică, la un total de 9,223 secunde în spatele învingătorului. Locul 3 i-a asigurat brașoveanului și revenirea în fotoliul de lider la Categoria II. Ciovică are 52 de puncte după trei etape și este urmat de Costel Cășuneanu, cu 47, care a terminat doar pe 10 la open în acest weekend, și Emil Ghinea, cu 28 de puncte.

Învingător clar la Categoria I a fost Mihai Leu pentru al treilea an consecutiv. Dublul campion național a fost mai rapid cu 8 secunde decât Alexandru Pițigoi după cele două urcări din concurs și la 19,7 secunde decât Călin Manițiu, câștigătorul de la Râșnov.

Cu succesul de duminică, Leu s-a instalat din nou pe primul loc în clasamentul categoriei, cu 52 de puncte. Pe 2 se află Călin Manițiu, cu 40 de puncte, iar pe 3 este Dudu Senchea, cu 37 de puncte.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 26-27 iunie la Reșița.