ActualitateSliderUltima ora

Proiecte antidrog în județul Gorj

Odată cu reîntoarcerea copiilor la școală, dar și cu revenirea treptată la normalitate, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj a dat startul proiectelor desfășurate fizic cu elevii din unitățile de învățământ.

Astfel, în această perioadă Centrul derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Inspectoratul Județean de Jandarmi o serie de proiecte ce au ca și scop prevenirea consumului de droguri, alcool și tutun.

În prezent la nivelul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj se derulează campania „Renunți și câștigi!”. În cadrul acestui proiect participanții sunt provocați să renunțe la consumul de tutun timp de 6 săptămâni pentru a putea câștiga o excursie în valoare de 1.200 de euro.

În Gorj se desfășoară de asemenea și campania națională de prevenire a consumului de noi substanţe psihoactive „Fii liber!” până la data de 25 iunie.

Prin derularea acestei campanii, Agenţia Naţională Antidrog işi propune informarea, educarea și conștientizarea elevilor şi studenţilor în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei generale.

FII LIBER!” este o campanie care își propune, la nivel naţional, crearea unei reţele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinţi şi specialişti din cadrul instituţiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere.

O altă implicație a Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj va fi în cadrul taberelor școlare, în cazul în care acestea vor fi organizate.

Agenția Națională Antidrog a demarat aceste proiecte cu scopul de a reduce și preveni consumul de droguri, alcool și tutun în rândul tinerilor, informându-i despre efectele nocive încă de la vârste fragede.

Articole similare

Back to top button