ActualitateSliderSocial

Depozitul de gunoi se va redeschide în scurt timp

Cetatenii municipiului Targu Jiu, dar și localnicii din Bălești se confrunta de mult timp cu problema gropii de gunoi. Pentru a se putea remedia aceasta situatie, s-au căutat tot felul de solutii, iar prefectul judetului, Corneliu Raducan Morega, sustine ca în această lună, ar putea fi redeschis depozitul de deșeuri din Târgu Jiu, pentru că va dispărea mirosul care le dă bătăi de cap cetățenilor.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului, spune că lucrările de conformare se apropie de finalizare și că, în scurt timp, groapa de gunoi ar putea fi redeschisă.

Depozitul de gunoi se va redeschide, după ce măsurile implementate vor fi verificate de către reprezentanții instituțiilor abilitate, aici fiind vorba despre cea mai mare parte a echipamentelor, care urmează să fie montate, dar și despre instalația de ardere a gazelor care trebuie să fie pusă în funcțiune.

Așadar, utilajul performant care a fost comandat din Anglia și este folosit la arderea gazelor emanate de munții de gunoaie.

În cei doi munți de gunoaie există niște butoaie înfipte care nu reprezintă altceva decât niște biofiltre care ar trebui să capteze gazele degajate de munții de gunoaie și acel miros va trebui canalizat prin intermediul unei conducte la o faclă.

Deoarece gazele se ard la o temperatură destul de înaltă, peste 1.700 de grade trebuie un oțel special, cu tot felul de aparaturi.

Prefectul speră ca toate investițiile care au fost realizate în ultimul timp la groapa de gunoi, să dea rezultate pozitive, iar cetățenii să scape într-un final de mirosul urât mirositor cu care se confruntă de atâta timp.

Autoritățile estimează că în trei săptămâni, instalația va fi reglată și pusă în funcțiune astfel că groapa de gunoi ar putea fi redeschisă. Groapa de gunoi a fost închisă în luna martie din cauza poluării.

Articole similare

Back to top button