ActualitateSliderUltima ora

Noaptea muzeelor la Târgu Jiu

Noaptea Muzeelor a fost afectată profund de actualul context pandemic pe care-l trăim. Ediţia din 2020 trebuia să fie organizată în luna mai, însă organizatorii de la nivel european au mutat evenimentul pe data de 14 noiembrie 2020. În 2021 iubitorii de cultură au tras speranța că Noaptea Muzeelor va fi organizată la data inițială, însă nici de această dată restricțiile impuse de pandemie nu au permis acest lucru.

Din fecire însă, Noaptea Muzeelor 2021 a fost amânată doar cu o lună, așadar va fi organizată pe 12 iunie.  Reţeaua Naţională a Muzeelor din România a transmis, după consultarea membrilor, data de organizare a ediţiei de anul acesta.

La nivel județean, instituțiile de cultură deja au pregătit manifestările ce vor avea loc peste 10 zile, iar acum se pun la punct ultimele detalii.

Și Muzeul Național Constantin Brâncuși s-a înscris în „maratonul” de pe 12 iunie. Aici vor avea loc două expoziții personale, iar în grădina Casei Barbu Gănescu se va desfășura un recital de muzică jazz susținut de cvintetul Opus 1,61din Craiova.

Mai mult, elevii Liceului de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu Jiu vor pune în scenă un teatru de  umbre, iar copiii vor avea și ei parte de o surprinză.

Și Muzeul Județean Alexandru Ștefulescu va participa la evenimentul de săptămâna viitoare. Reprezentanții instituției au transmis că vor marca evenimentul internațional cu o serie de evenimente cultural-educaționale la secțiile de Istorie-Arheologie din strada Geneva, nr. 8 și Artă, strada Traian, nr. 1.

La Secția de Istorie și Arheologie vor fi rulate, pe monitoarele amplasate în holul instituției, trei expoziții digitale oferite de Ambasada Republicii Populare Chineze la București. Cele trei expoziții digitale vor putea fi vizualizate și pe pagina de Facebook a Muzeului Județean Gorj.

Mai mult, vizitatorii vor putea  pot admira și expozițiile temporare de pictură, ”Retrospectivă Șase Șase” a pictorului Florin Hutium, și cea dedicată Bicentenarului Tudor Vladimirescu.

La Muzeul de Artă din Parcul Central, Noaptea Muzeelor se va desfășura atât în curte, în aer liber, cât și în sălile de expoziție. În fața instituției vor fi amenajate, printre altele,  un loc pentru proiecții de scurt-metraje și proiecte de artă vizuală, un atelier de creație pentru copii, precum și un spațiu dedicat unor reprezentații de teatru susținute de elevii Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

În sălile de expoziție, ghidajul va fi completat de prezența unor elevi ai liceului. La Târgu Jiu, Noaptea Muzeelor va avea loc între orele 15.00 – 00.00, iar intrarea este liberă.

Articole similare

Back to top button