ActualitateSliderUltima ora

Expoziție la CJCPCT Gorj

Anul 2021 marchează împlinirea a 200 de ani de la Revoluția din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu.Tocmai din acesmotiv, anul 2021 a fost desemnat „Anul Tudor VladimirescuînGorj”.

Cu această ocazie, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează încă o manifestare joi, începând cu orele 12:00, mai exact vernisajul unei expoziții, dar și lansarea unui album.

Expoziția dedicată momentului istoric 1821 și personalității lui Tudor Vladimirescu cuprinde lucrări în acuarelă, lucrări realizate cu ulei pe pânză, desen în peniță și desen în creion. Sunt 41 de artiști prezenți pe simezele de la sala „Florin Isuf” a CJCPCT Gorj, iar începând de mâine expoziția este deschisă pentru vizionare.

Albumul „Artă plastică românească contemporană” este semnat de Teodor Dădălău și cuprinde lucrări realizate de mai mulți artiști, printre care: Corina Perianu, Valentin Tănase, Grigore Haidău, Cornel Vana, Ion Brodeală și Daria Haidău.

Directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi a anunțat în premieră o nouă manifestare ce va avea loc în luna septembrie cu aceeași tematică, Tudor Vladimirescu.

Tot în programul destinat lui Tudor Vladimirescu, CJCPCT Gorj împreună cu Primăria Polovragi și-au propus ca în următoarea perioadă în Polovragi să fie făcută o alee a personalităților care de-a lungul timpului au făcut onoare acestei localități.

Articole similare

Back to top button