ActualitateSliderUltima ora

Ai 12 ani? De azi te poți vaccina….

Începând de astăzi, copiii cu vârstă de peste 12 ani se pot vaccina împotriva coronavirusului, conform reprezentanților RoVaccinare.

Platforma de programare a fost optimizată pentru a permite programarea copiilor cu vârsta minimă de 12 ani prin contul părinților.

În ceea ce privește schema de vaccinare , dar și modalitățile de programare acestea nu diferă, fiind la fel ca la populația adultă. Caracteristica cea mai importantă este acordul obligatoriu al consimtământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Serul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste 12 este cel produs de BioNTech Pfizer, despre care studiile efectuate arată un profil sigur, cu tolerabilitate bună și eficacitate maximală.

RoVaccinare a anunțat de asemenea că în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Reamintim că ieri, 1 Iunie, a fost organizat maratonul de vaccinare al tinerilor. Centrul destinat adolescenților a fost amplasat în incinta mall-ului din Târgu Jiu.

Conform informațiilor transmise de DSP Gorj, aproximativ 100 de copii au fost imunizați în cadrul acestei campanii.

La nivelul județului Gorj, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică, până la data de 1 Iunie se vaccinaseră peste 112.000 de persoane, dintre care 51.332 persoane sunt vaccinate cu a doua doză.

Articole similare

Back to top button