ActualitateSliderUltima ora

Perioada înscrierilor la Inspectoratul Școlar

Ieri s-a dat startul înscrierilor micuților la grădiniță pentru anul școlar 2021-2022, iar pe 17 mai, cu două săptămâni mai devreme, au putut fi făcute și reînscrierile pentru copiii care au frecventat deja cursurile învățământului preșcolar.

Astfel dosarul de înscriere al preșcolarilor trebuie să conțină următoarele acte: cererea de înscriere la grădiniță, copie certificat de naştere al copilului, copie buletin al părintelui sau reprezentantului legal, fişa medicală a copilului, hotărâri judecătoreşti (dacă este cazul) și adeverinţe cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale venitului familial (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal).

Cererile de înscriere se găsesc pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, iar dosarul se poate depune fie în format fizic, fie online.

Procesul de înscriere se desfășoară etapizat, conform Inspectorului Școlar General Adjunct, Marian Staicu. După finalizarea etapei de verificare a cererilor și stabilire a numărului exact de înscriși, va urma etapa de evaluare a dosarelor.

Tot în această perioadă se desfășoară și etapa a doua a înscrierilor în învățământul primar, fiind suplimentate locurile în mai multe unități de învățământ din județ.

În prezent se derulează și înscrierile elevilor din an terminal pentru susținerea examenului de bacalaureat. Astfel, absolvenții mai au timp până pe data de 4 iunie să își depună cererile.

Reamintim că anul acesta, probele scrise la examenul de bacalaureat încep la data de 28 iunie 2021.

Articole similare

Back to top button