Cât mai aproape de premiul cel mare

 

Să participi la o olimpiadă nu este ușor. Emoțiile, presiunea timpului, dar și gândul că poate vei eșua, te termină psihic. Deși, un concurs, indiferent de ce tip este acesta, înseamnă pregătire multă, înseamnă și bucurie provenită în urma roadelor culese, dar și a calificărilor atât la etapele naționale cât și internaționale.

Elevii din județul Gorj de fiecare data au demonstrat că se poate și că reușesc să obțină rezultate onorabile la orice concurs ar participa.

Ștefan Alexandru Ișfan are 16 ani și este elev în clasa a X a la Colegiul Național Tudor Vladimirescu. Acesta s-a calificat în lotul Lărgit al României pentru Olimpiada Internaționala de Fizică.

Adolescentul nu este la primul concurs de acest fel, iar rezultatele, de fiecare data au fost pe măsură.

Tânărul spune că după această probă vor mai avea loc alte trei etape pentru a se putea califica la cea Internațională a Olimpiadei de Fizică.

Acesta mai spune că pentru proba de baraj din cadrul Etapei Naționale se pregătește încă din clasa a IX a, iar munca, dar și emoțiile resimțite de elev au fost unele foarte mari.

În 2017,  fiind elev la clasa a VI-a, Alexandru Ștefan Ișfan, a obținut premiul II, la nivel național, oferit de Ministerul Educației Naționale, dar și o medalie de aur acordată de Societatea Română de Fizică. Cu 44 de puncte, târgujianul a fost la egalitate cu un elev de clasa a VI-a, din Piatra Neamț, premiul I fiind acordat unui tânăr din Timișoara. Premiile nu au încetat să apară nici în anii urumători, până în prezent, când adolescentul face performanță.