ActualitateSliderSocial

Târgu Jiul ”educat”

România se află pe locul al doilea în topul consumatorilor europeni de semințe, după Spania. Deşi românii concurează pentru titlul de campioni, cojile celor peste 15.000 de tone de seminţe consumate într-un an ajung în cea mai mare parte pe străzile oraşelor, şi nu în cartea recordurilor.

Așadar, în Târgu Jiu, covoare de semințe sunt așternute chiar in centrul orasului.

Acesta este tabloul care îi întâmpină pe locuitorii orașului, încă de la prima oră a dimineții. Doze de suc împrăștiate peste tot, coji de semințe, dar și pungi de gunoaie lăsate în fața întregesc acest tablou care denotă educația locuitorilor din oraș.

Culmea este că nici investitorii care au afaceri în centrul pietonal al orașului, nu se preocupă de păstrarea curăteniei și asta pentru că, mai mulți saci de gunoi sunt lăsați chiar în fața localurilor pe care le dețin.

Pare că deșeurile așteaptă să se ridice singure, așa sunt lăsate la voia întâmplării.

Atât tinerii petrecareti, dar și cei care dețin afaceri chiar în centrul orașului și-au lăsat bunul simț acasă și nu au observat coșurile de gunoi care erau chiar la câțiva metri de aceștia.

Trecem și în zona din spatele blocului, unde la aceeași oră, în aceeași zi, saci de gunoaie stau aruncate lângă pubelele de gunoi, care sunt goale.

Probabil cetățenilor le-a fost greu să ridice capacul pubelelor amplasate și au decis să lase pungile cu gunoi, lângă.

Bineînțeles că deșeurile nu au rămas neatinse și fără să fie împrăștiate prin toată parcarea și asta pentru că, mai mulți câini leșinați de foame, au început să tragă de plasticul care s-a rupt imediat în dinții acestora.

Păcat este că există locuitori din municipiul Târgu Jiu și nu numai, lipsiți de bun simț care nu știu să aibă grijă de mediul în care trăiesc.

De asemenea, un alt episod care ne-a atras atenția a fost când, sâmbătă seara, în jurul orelor 23:00, oră la care nu mai era atât de multă lume în centrul orașului, doi copii care fac ”comerț” cu florile, au început să rupă trandafirii din tufele frumos plantate și așezate în oraș.

Unul dintre araci a fost rupt și smuls din pământ.

Ziua următoare, cei de la Edilitara l-au reamplasat, dar fără florile frumos mirositoare care împodobeau aracul.

Până când se vor lua măsuri drastice cu adevărat, cei care mai pot salva ceva sunt persoanele care au curajul să le atragă atenția celor fără bun simț, pentru că pe unii nu-i sperie nici măcar sancțiunile.

Românii îşi doresc să locuiască într-o ţară civilizată, însă drumul lung până acolo rămâne presărat cu coji de seminţe, doze de suc, de bere, dar și gunoaie împrăstiate prin parcările din cartiere.

Articole similare

Back to top button