ActualitateSliderSocial

Închis în weekend, dar deschis mâine!

În ciuda dezbaterilor aprinse din societate, campania de vaccinare merge în ritm accelerat, iar încrederea oamenilor în procesul de imunizare crește direct proporțional cu numărul de persoane care s-au vaccinat.

Un centru de vaccinare care era la îndemâna turiștilor care vin să viziteze operele lui Brâncuși, dar și la îndemâna locuitorilor din municipiul Târgu Jiu, în acest weekend, a fost închis. Este vorba despre centrul de vaccinare anti-Covid care a fost amenajat în Parcul Central de la Târgu-Jiu, lângă operele lui Constantin Brâncuși.

Autoritățile au venit cu această soluție, să fie realizat acest centru,  tocmai pentru ca turiștii care ajung să viziteze în weekend Poarta Sărutului și Masa Tăcerii, să se poată imuniza.

Vaccinarea în parc se desfășoară la liber, fără o programare iniţială.

Turiştii care vin în vizită la operele lui Constantin Brâncuși se pot imuniza cu ser de la Pfizer/Biontech.

Cu toate acestea, weekendul trecut, centrul de vaccinare din parc a fost închis spre nemulțumirea mai multor cetățeni ai orașului care și-au exprimat supărarea pe rețelele de socializare.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj, spune că în acest weekend centrul de vaccinare nu a functionat pentru ca nu au avut aprobare, însă, de weekendul viitor va fi deschis din nou.

De asemenea, acesta a ținut să menționeze faptul că mâine, dacă vremea va fi frumoasă, la centrul de vaccinare din Parcul Central, vor fi așteptați să se imunizeze aproximativ 200 de copii cu vârste de peste 16 ani care s-au înscris în Campania de imunizare de 1 iunie.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, se va deschide centrul de vaccinare din mall.

Centrele vor funcţiona în intervalul 8.00-20.00 în Parcul Central, iar în mall în funcţie de programul centrului comercial.

După 28 de zile, aceleaşi echipe vor reveni pentru efectuarea rapelului celor care s-au vaccinat în aceste puncte.

Turiştii care se vor afla în parc şi se vor vaccina vor putea face rapelul în localităţile de domiciliu.

Articole similare

Back to top button