ActualitateSliderSocial

Se monitorizează râurile

Ploile par a nu se mai opri în județul Gorj. Ne aflăm într-un cod portocaliu de precipitații abundente încă de ieri și, până în prezent, a plouat fără oprire.

Tocmai de aceea, reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor, informează  că se monitorizează în continuare râurile aflate sub avertizare, în condiţiile în care hidrologii menţin codurile portocaliu şi galben de inundaţii.

Mircea Chimerel, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, spune că această activitate de monitorizare se desfășoară în permanență, și în continuare  se vor aplica prevederile regulamentelor de exploatare în regim de ape mari pentru toate acumulările hidrotehnice din administrarea A.B.A Jiu, aflate în zonele vizate de avertizări.

Momentan, acesta spune că nu există risc de inundații.

Mircea Chimerel face un apel către autoritățile locale să identifice și să îndepărteze imediat depozitele de deșeuri necontrolate de pe malurile cursurilor de apă.

Creșterea nivelurilor poate antrena gunoaiele aruncate pe maluri, iar acestea pot ajunge în cursurile de apă, blocând scurgerea apelor și provocând inundații cu caracter local.

De asemenea, acesta mai spune că în această perioada au loc mai multe acțiuni, care vor urmări în fiecare comună, modul în care au fost realizate rigolele și șanțurile de scurgere a apelor, dar și cursurile de apă de pe raza localității.

Până sâmbătă, la orele 24:00, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a instituit cod galben  pentru râurile din mai multe bazine hidrografice unde există probabilitatea depășirii cotelor de atenție.

Articole similare

Back to top button