ActualitateSliderSocial

Condiții pentru părinți

După mult timp în care cei mici au așteptat să participe la serbările de sfârșit de an, acest lucru se va putea întâmpla, dar nu oricum și asta pentru că însoțitorii copiilor vor trebui să fie vaccinați împotriva coronavirusului sau să prezinte un test negativ sau chiar dovada prin documente că au trecut prin boală.

Nicolae Negrea, inspectorul școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, spune că ceremoniile vor fi organizate în aer liber, având în vedere reglementarea inclusă în lista măsurilor de relaxare ce se vor aplica de la 1 iunie.

De asemenea, acesta tine să precizeze care este procedura pentru ca părinții să poată participa alături de copii.

Așadar, părinții trebuie să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale.

Festivitățile se vor organiza în curtea fiecărei unități de învățământ și vor începe de la data de 1 iunie, chiar de Ziua Copilului.

Nicolae Negrea speră ca condițiile meteorologice să fie unele favorabile pentru a nu fi nevoite cadrele didactice să mute festivitățile de final de an, în interiorul unităților de învățământ pentru că măsurile ar fi unele mai drastice.

Având în vedere componența întregului act normativ aprobat de către CNSU, măsurile care se aplică pentru festivitățile de premiere sunt cam aceleași care se aplică pentru orice alt eveniment.

Adică, în general, având în vedere că în majoritatea liceelor avem generații de clasa a XII-a de peste 100 de elevi, automat numărul de părinți va fi dublu. În acest context, ținând cont că, dacă au loc la exterior, la evenimente pot participa maximum 70 de persoane, fără a exista obligativitatea vaccinării și la interior limita este de 50, cumva măsura vine în aceeași cheie.

Articole similare

Back to top button