Încep festivitățile de absolvire

Începând cu data de 1 iunie vor intra în vigoare noi relaxări, venite pe fondul diminuării infectărilor cu coronavirus. Tot după data de 1 iunie se va da startul și festivităților de absolvire a elevilor din ani terminali.

Absolvirea este un moment important și frumos din viața tuturor, fie elevi, părinți sau cadre didactice, iar pandemia de COVID-19 a dat lucrurile peste cap. Restricțiile și măsurile impuse au adus incertitudine în ceea ce privește organizarea festivităților de absolvire. Nu se știu clar condițiile în care se vor putea desfășura aceste manifestări.

La nivelul municipiului Târgu Jiu, primarul Marcel Romanescu a venit cu o precizare: festivitățile de absolvire a elevilor din ani terminali se vor ține în perioada 2 – 13 iunie pe stadionul municipal.

În ceea ce privește măsurile ce trebuie respectate, mai exact permiterea participanților obligatoriu cu adeverință de vaccinat sau test efectuat în cel mult 24 de ore, Romanescu susține că acestea nu sunt unele impuse la nivel local, ci sunt reglementate în legea actuală.

În condițiile actuale, capacitatea maximă admisă pe stadion este de 500 de persoane, tocmai de aceea organizatorii au stabilit ca fiecare elev să vină însoțit de o singură persoană.

Conform programului transmis de primarul Marcel Romanescu, cei care vor avea primii absolvirea sunt elevii Colegiului Tehnic „Gheorghe Magheru”, iar cei care închid festivitățile de absolvire, pe data de 13 iunie sunt elevii claselor a VIII-a din cadrul a patru școli din municipiu.