Gratuitate la transport pentru tabere

Vacanța se apropie cu pași repezi, iar dacă anul trecut elevii nu s-au putut bucura de tabere din pricina pandemiei de COVID-19, anul acesta odată cu relaxarea restricțiilor începe și planificarea taberelor de vară.

Dat fiind faptul că pandemia a produs efecte asupra economiei și implicit asupra bugetului fiecăruia, CFR Călători vine în întâmpinarea instituțiilor de învățământ și organizatorilor de tabere oferind posibilitatea transportului- o componentă foarte importantă și costisitoare a oricărei tabere, pe lângă masă și cazare.

Astfel, dacă elevii împreună cu profesorii organizatori optează pentru deplasarea cu trenul, costul taberei va fi mult redus având în vedere facilitățile pe calea ferată de care elevii beneficiază.

CFR Călători a transmis un mesaj chiar și părinților.

„Mersul cu trenul îi scapă pe părinți de cheltuielile inutile și le eficientizează bugetele. Călătoria copiilor va decurge în maximă siguranţă, va fi mai destinsă întrucât trenul spre deosebire de alte mijloace de transport dispune de un spațiu generos ce conferă libertate de mișcare și condiții optime de confort.  Plăcerea copiilor de a călători cu mai multe persoane de aceeași vârstă până la destinația de vacanță, oferă și o experiență în sine de călătorie de care grupul de elevi se poate bucura împreună: socializare, admirarea peisajelor, relaționare prin jocuri de grup, relaxare, citirea cărților preferate etc. și de a conștientiza că trenul este cel mai ecologic mod de transport.

Rezervarea biletelor de tren de către reprezentanții instituțiilor de învățământ sau organizatorii taberelor se poate face printr-o cerere cu o anticipație de maximum 60 de zile într-o stație de cale ferată sau agenție de voiaj CFR Călători în baza detaliilor de călătorie și date de contact aferente.

Ulterior, biletele pentru grupurile de elevi se pot emite cu 20 de zile înainte de călătorie la casa de bilete din stația sau agenția de voiaj CFR Călători la care s-a efectuat cererea de rezervare, în baza prezentării carnetelor școlare vizate de unitatea de învățământ pentru anul școlar în curs și completate pe prima filă cu codul numeric personal al elevului.

Gorjenii consideră că această inițiativă este foarte bună, fiind un real pas spre normalitate.

În prezent, purtarea măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.