ActualitateSliderUltima ora

Când dispare mirosul de la groapa de gunoi

Cand dispare mirosul de la groapa de gunoi? Este întrebarea pe care o adresează de mult timp cetățenii municipiului Târgu Jiu, autorităților.

Așadar, un răspuns nu a întârziat să apară, iar autoritățile tot caută soluții și una dintre ele pare a fi găsită, căci,  în mai puțin de două luni, ar putea dispărea mirosul emanat de gunoaiele de la depozitul ecologic din Târgu Jiu. Societatea care administrează groapa de gunoi promite să se încadreze în termenele impuse de instituțiile de control și să termine investiția care ar scăpa târgujienii care locuiesc în apropiere de mirosul insuportabil.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj, spune că sunt întâlniri săptămânale cu oficialii societății de salubritate și cu reprezentanți ai instituțiilor de mediu unde se prezintă stadiul investiției.

Acesta a mai spus că un utilaj performant a fost comandat deja din Anglia și va fi folosit la arderea gazelor emanate de munții de gunoaie.

Prefectul mai spune că în cei doi munți de gunoaie există niște butoaie înfipte care nu reprezintă altceva decât niște biofiltre care ar trebui să capteze gazele degajate de munții de gunoaie și acel miros va trebui canalizat prin intermediul unei conducte la o faclă.

Deoarece gazele se ard la o temperatură destul de înaltă, peste 1.700 de grade trebuie un oțel special, cu tot felul de aparaturi. Tocmai de aceea a fost luată hotărârea comenzii unui utilaj special din Anglia.

Groapa de gunoi din Târgu Jiu a fost închisă pentru șase luni, perioadă pentru care a fost suspendată autorizația de mediu.

Articole similare

Back to top button