ActualitateSliderSocial

Sărbătoare la o școală din Târgu Jiu

A fost zi de sarbatoare la Scoala Gimnaziala Constantin Savoiu din Targu Jiu si asta pentru ca si-a serbat patronii spirituali cu ocazia zilei sfinte de 21 mai. Zeci de copilasi au participat cu mare drag la aceasta festivitate, iar cei de clasa a VIII a au primit de la Marcel Romanescu, o carte despre istoria scolii unde studiaza.

În fiecare an, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, din Târgu-Jiu, își serbează patronii spirituali.

Așadar, la această unitate de învățământ s-au desfășurat o serie de evenimente, iar cei de clasa a VIII a au primit în dar de la Marcel Romanescu, edilul orașului, o carte ce cuprinde istoria Școlii Gimnaziale Constantin Săvoiu. De asemenea, Romanescu a ținut să menționeze și faptul că unitatea de învățământ beneficiază de un proiect în valoare de două milioane de euro ce cuprinde extinderea, dar și reabilitarea în totalitate a școlii, prin construirea unei săli de sport, dar și a unui amfiteatru.

Și Dana Constantinescu, Inspectorul scolar general Gorj, a fost prezentă la manifestare, le-a înmânat cărți celor de clasa a VIII a și le-a urat tuturor succes la învățătură.

A fost o zi specială pentru municipiul Târgu Jiu, cea în care îi sărbătorim pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii spirituali ai orașului nostru.

De asemenea, două unități de învățământ târgujiene și-au sărbătorit astăzi ziua. Este vorba atât despre Liceul cu Program Sportiv, dar și Școala Gimnazială “Constantin Săvoiu”.

 

Articole similare

Back to top button