ActualitateSliderUltima ora

Pozitivi după vaccinare

România „stă bine” la capitolul imunizarea populației. Dovadă sunt și cifrele raportate zilnic care sunt din ce în ce mai mici. Peste 4 milioane de români s-au vaccinat până acum cu unul dintre cele 4 tipuri de ser aprobate în România. Totuși, o parte dintre cei imunizați au fost ulterior depistați pozitivi la infecția cu Sars-Cov-2.

Într-un document emis de Institutul Național de Sănătate Publică sunt prezentate cifrele privind testarea pozitivă a celor deja imunizați. Data actului este 28 aprilie 2021, așadar statistica este prezentată cu informațiile avute până la 26 aprilie. INSP spune că peste 54 000 de persoane vaccinate împotriva Covid-19 au fost testate pentru detecția infecției cu virusul Sars-Cov-2, fie prin RT-PCR, fie cu teste antigenice rapide. Din păcate nu există o situație defalcată pe numărul de doze administrate.

Din cei peste 54 000 de testați, 25 178 au fost depistați pozitivi. 21 316 dintre aceștia sunt persoane vaccinate cu prima doză, iar restul de 3862 sunt cei pozitivi după rapel.

Nu este menționată starea persoanelor testate pozitiv, dacă au manifestat forme ușoare, moderate sau severe, însă cert este că jumătate dintre testele prelevate celor vaccinați au avut rezultat pozitiv.

Și la nivelul județului Gorj au fost identificate persoane imunizate infectate cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică Gorj nu are o evidență clară a testărilor celor vaccinați și nici un număr defalcat pe doze a celor depistați pozitiv.

Totuși, din cei peste 100 000 de gorjeni vaccinați, peste 340 au fost ulterior infectați. Cei mai mulți au fost cei imunizați cu Pfizer. 300 de probe prelevate imunizaților au avut rezultat pozitiv. 15 gorjeni vaccinați cu Moderna au fost ulterior infectați, iar 20 cu Astra Zeneca.

Nici la nivelul județului Gorj nu se cunoaște starea pacienților pozitivi și forma pe care aceștia au manifestat-o. Mai mult, nu se „pun la socoteală” cei care s-au testat acasă cu  teste antigenice rapide și nu au raportat infecția cu noul coronavirus.

Articole similare

Back to top button