ActualitateSliderUltima ora

Răsplata unui senator pentru edilii PSD

Cursa pentru Parlamentul României din decembrie anul trecut a stârnit un val de reacții. În mai multe clipuri electorale ale senatorului Ion Iordache, 8 primari social-democrați au avut numai cuvinte de lauda la adresa candidatului, deși pe plan politic ar fi trebuit să susțină partidul care i-a ajutat să recâștige Primăria.

După aproape o jumătate de an de mandat, i-am întrebat pe edili care au fost efectele apariției lor în campania electorală a senatorului liberal. Unii au declarat că încă țin legătura cu parlamentarul, în timp ce alții spun că se mai întâlnesc doar câtodată, la anumite ședințe.

La Slivilești, Sorin Bucurescu pare să fie cel mai apropiat de Ion Iordache. Edilul spune că a ținut legătura permanent cu senatorul, mai ales că localitățile celor doi sunt apropiate una de cealaltă. Mai mult, Bucurescu spune că este nevoie de sprijinul tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică pentru a putea dezvolta județul Gorj.

Viorel Rotaru spune că a beneficiat de ajutor din partea tuturor, întrucât nu crede că cineva ar dori răul județului. Primarul comunei Bolboși declară că a fost primit de parlamentari atunci când a bătut la ușă și nu a întâmpinat probleme, însă Gorjul trece printr-o perioadă grea și este de înțeles lipsa fondurilor.

Pe de altă parte, la Negomir, Tudor Oiță spune că trebuie să se descurce singur. Cu Ion Iordache a mai avut întâlniri doar prin intermediul ședințelor legate de Grupurile de Acțiune Locală, întrucât este vicepreședinte al unuia dintre ele. În rest, în cele 6 luni de mandat, „nu s-a întâmplat nimic”.

Și la Telești situația este similară cu cea de la Negomir. Romulus Bâldea spune că s-a întâlnit cu Iordache doar în cadrul ședințelor de GAL, dar alte discuții nu au mai fost după alegerile parlamentare. Cu toate că edilul comunei a avut cuvinte de laudă la adresa senatorului, acesta susține că „nu știe dacă a apărut sau nu” și că a fost vorba doar despre „o filmare la primăria Rovinari”.

Totodată, Bâldea susține că a avut mai multe întâlniri cu parlamentarii social-democrați, iar cu ei ține legătura permanent.

La Cătunele, Florinel Țuilă spune că a fost căutat doar de șeful de partid, Mihai Weber și de senatorul Iordache, însă nu a fost ajutat până acum și încă mai speră la un sprijin. Edilul este nemulțumit de politizarea tuturor acțiunilor și dă vina pe USR pentru acest aspect.

În clipurile electorale ale senatorului Iordache au mai apărut și edilul comunei Urdari, Mihai Calotă, primarul de la Ionești, Sorin Lambu și Vili Pasăre de la Drăgotești.

Articole similare

Back to top button