Problema deșeurilor în atenția USR

Deputatul USR Plus, Radu Miruță a adus în discuție în cadrul unei conferințe de presă un subiect important: Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor. Deputatul și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că Gorjul este singurul județ dezinteresat de obținerea fondurilor necesare pentru un management al deșeurilor.

Miruță consideră că în județul Gorj problemele legate de deșeuri sunt extrem de numeroase și cere autorităților județene competente să ia atitudine.

Parlamentarul USR Plus a vorbit de asemenea și despre situația de la graniță în care România pare că importă deșeurile toxice interzise în alte țări. Miruță a depus în această săptămână o interpelare la Ministerul Mediului în acest sens.

Conform deputatului prețul unei tone de astfel de deșeuri în alte țări variază între 400 și 500 de euro, pe când în țara noastră taxa ajunge la doar 17 euro.

În cererea trimisă Ministerului Mediului, Radu Miruță a adresat trei întrebări legate de dimensiunea unor astfel de importuri, măsurile ce pot fi luate, dar și de piedicile de ordin funcțional.

Amintim că problema deșeurilor a apărut odată cu închiderea gropii de gunoi de la nivelul municipiului Târgu Jiu de către Garda de Mediu. În prezent deșeurile sunt transportate în Mehedinți.